Många ser dansen som en anledning att dricka

Att det är många som gillar att dansa står helt klart. Här är det också många som ingår i dansklubbar och som träffas varje vecka under dagtid och eftermiddag. De människorna är i stort sett enbart intresserade av själva dansen, vilket gör att de drycker som serveras på dessa platser och tillställningar i stort sett enbart är kaffe och läsk. Trots att denna sida mest handlar om traditionella danser och folkdans, så finns det de som idag anser att de nästan kommit till steget att disco och logdanser är något traditionellt och klassiskt. Idet fallet är det många som anser att alkoholhaltiga drycker och dansen faller samman som ler och långhalm. Dock är det nog egentligen ingen som gillar en för full danspartner på något dansgolv.

Att dricka alkohol och dansa är också något som har gamla traditioner. Här kan du gå tillbaka redan till de gamla vikingarna som gjorde sina drycker själva med bland annat malt, humle och allt som hör till. Här handlade det då om hedniska och riktigt ruskiga fyllefester med mjöd och dans hela natten lång. Hur som helst är detta inte något som hör dagens danser till. Numera handlar det om att gå ut och roa sig med vänner på ett disco eller någon annan mogendans som finns på många uteställen. För att få dansa ska du också vara den som vet dina begränsningar. Här gäller detta många gånger både kvinnor och män idag. Ingen gillar en för full danspartner, som istället för att dansa kanske trevar efter andra saker på dansgolvet.

Du dansar bättre med alkohol i kroppen

Att vara den som tror sig bli en bättre dansare efter att de druckit alkohol, är något som faktiskt hör till mång människors sinnelag. Här kan du helt enkelt gå till alla de som kör bil. De säger sig kunna ta ett par snapsar, och att detta inte skulle påverka dem i trafiken. Att det skulle vara något som fungerar är helt fel i båda dessa lägen. När du dricker alkohol kommer dina sinnen sakta att avtrubbas, vilket gör att du inte har samma kontroll över dig själv som innan du drack. Hur som helst är det naturligtvis farligare att dricka alkohol i trafiken än det är på dansgolvet.

Varför tror du att du dansar bättre med hjälp av alkohol?

När det nu gäller detta ämne så måste vi gå ned på grunderna. Här ska det då enkelt förklaras varför du tror dig dansa bättre med alkohol i kroppen. Det kan helt enkelt bero på att du saknar det självförtroende som behövs för att dansa utan alkohol. Här kommer du som dricker få det lättare att prata mera och att bjuda upp till dans. Det är helt enkelt så att alkoholen tar bort den blyga individen i dig. Faktum kvarstår dock. Det finns ingen som uppskattar en person som dansar full, före den som kan föra sig med hjälp av sitt eget självförtroende på dansgolvet.